funkar igen

Vårat internet har nu varit trasigt i en dryg vecka, därför har jag inte kunnat skriva på ett tag! Ledsen för det, men det är inget jag har kunnat göra något åt. =/
Vägde mig i förrgår igen och jag står fortfarande still som dom säger 40.6, alltså ner 2 hg men den här gången vägde jag mig på morgonen efter frukost.
Har haft en apparat på mig under ett dygn som läser mina hjärtfrekvenser. Dom vet inte om det är ngt fel på mitt hjärta så måste därför kolla det och om 2 veckor ska jag göra ultraljud på hjärtat också, hoppas att det inte är något fel!

Jag äter och rör på mig, Hoppar inte över ngn måltid, minskar i såfall på ngt litet. Men det gör jag nästan aldrig. Men jag rör på mig destå mer. Får se hur det blir om en vecka med vikt och sånt, dom vill ju att jag ska gå upp i vikt såklart. vi får se, det löser sig med tiden. Jag fortsätter med matshemat nu så får man se vad som händer om en vecka. Det är valborg idag och jag ska inte festa, utan jag och några vänner ska grilla ngt istället:) kanske kyckling eller fläskfile. Jag kan göra sånt igen! Helt underbart:)

kram så länge!

lycklig?

Jag var på möte igår, det var klockan 13 00 idag jag vägde mig (alla andra gånger innan klockan 10, alltså bara hunnit äta frukost) så jag hade gått upp 2 hg, men det kan lika gärna vara maten. fick också reda på att de inte kan tvinga mig att gå upp mer nu, ligger nu på 40 kg. Men jag har inte fått tillbaka min mens, vilket bryter ner skelettet något otroligt, så när man är 30-40 så kommer man ha ont i hela kroppen. Det är kanske värt att fortsätta upp till 45 kg, då också undervikt men mycket bättre än nu. Då kommer jag ha bmi på exakt 17.

Vad skulle ni gjort? Stanna och må bra nu fram tills man blir äldre, eller gå upp 5 kg, fortfarande ha lite "undervikt" men se såkallat "normalsmal" ut och må bättre och kunna få barn när man blir äldre?
Borde vara ett ganska lätt val eller hur?

Ätit frukost nu och det gick bra, men känner mig fet. tyvärr,

Så.. Puss så hörs vi igen senare

frukost,promenad,

Godmorgon alla fina läsare!

Idag kom jag hem klockan 9 på morgonen, jag sov borta igår hos en trevlig kille. Åt frukost med mamma och mina syskon. Jätte trevligt att de kom över, ofta vill jag äta ensam med mamma men det kändes bra idag!
Sen tog jag en 45 min lång promenad ute i solen, kallt men skönt ändå. Hundarna behövde ut, sen när jag kom hem så tog jag en dusch, åh det behövdes kan jag säga!

Nu är det snart dax för lunch, usch.. Inte taggad alls på mat idag. fyfan, låt mig stanna såhär? Snälla? Men det vet jag ju att det inte går. Menmen, vad ska man säga.
Efter det ska jag storstäda huset, (a) IGEN! Och sedan en långis med hundarna igen, jag är inte på bra humör idag så därför vill jag göra saker hela tiden. Mh, sån är jag.

En fråga om hur länge jag haft anorexi, ja för mig gick det fort. Det började för lite mer än ett år sedan då jag började träna 5-6 gånger i veckan, sedan efter några månader när jag ville att kilorna skulle rasa fortare så slutade jag äta. Så jag har nog haft anorexi ett bra tag. Min mens försvann för ett år sedan. Men sen gick det fort ner på slutet (dödligt läge) så jag har bara varit diagnoserad i ca 2 månader. Men det är oftast när man är riktigt sjuk folk känner att de måste göra något. Innan försöker man lösa det på något annat sätt, locka hjälpa och sånt hemma. Men det går inte, anorexi behöver mer hjälp en så för att kunna försvinna. Så som sagt, man väntar oftast in i det sista.

Kram sålänge!

godmorgon

Solen strålar och det känns som att det kommer bli en bra dag, men luras inte av solens strålar, det är kallt ute och blåser endel! Men härligt ändå.
Idag ska jag iväg och grilla med några vänner, det ska bli riktigt trevligt. Bara jag inte får ont i magen igen =( Håll tummarna för mig!

Annars är det väl ganska bra, har insätt att jag måste gå upp i vikt. Det vill jag ju inte såklart, men oj mitt liv har redan blivit mycket roligare! gör saker hela tiden, orkar umgås, tycker om att umgås. Det är bra!

Hur är det med er där ute? sköter ni matschemat? det gör i alla fall jag till 99 %. Ibland kan det bli fel, men jag är inte mer än människa och alla människor gör fel då och då!

Kram på er och ha en underbar dag, låt inte anorexin bestämma över er! Vill ni äta en glass i solen, gör det! Vill ni grilla. gör det! vill ni försöka äta ensama och vinna över det onda monstret på axeln, gör det! Vill ni inte träna idag och ha en skön "ta det lugnt dag", gör det då! Det är ni som bestämmer, man blir inte tjock! Jag vet det nu,

<3

hotad

Usch, jag känner mig hotad. Idag när jag gjort frukost (har förövrigt gjort en super bra frukost, skriver den lite längre ner). Så började mamma prata med mig, "du tar väl näringsdryckerna när jag är borta" Jag- "mmh, såklart jag gör" hon- "är du rädd för att du ska bli inlagd om du inte gått upp något tills nästa gång" Jag- *klump i halsen* - nja, nej.. Jag äter ju det jag ska.! AH Nej nu ska jag börja ta näringsdryckerna tänkte jag för mig själv. Ja det ska jag. Men hatar dom. Jag vill inte bli inlagd igen. Fyfan, det orkar jag inte.

Annars så mår jag faktiskt ganska bra, jag kan ha jeans igen. Eller nja, testade 5 par i storlek 23. 4 av dom satt "pösigt" men ett par av dom passade bra! OTROLIGT! det är jätte snyggt.

Frukosten jag gjorde imorse vart mamma glad över, jag gjorde scones (nybakat är alltid godast) och det tar bara 10 min, sen 10 min i ugnen.

Så här gör man

0,5 liter mjöl (5dl)
2 tsk bakpulver
1tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk

(ställ fram smöret så det hinner bli lite mer lätthanterat och sätt ugnen på 275 grader)Blanda de torra ingredienserna, sedan delar du smöret och arbetar ned det, med händerna. Blanda sedan ner mjölken. Om det är kladdigt så lägg på mer mjöl efter, det ska vara en fast fin deg. 
Dela degen i 4 bitar och gör runda platta bullar av dom, skär 4 snitt i dem och hacka några gånger med en gaffel på sidorna. Om man vill kan man bre ett tunt lager med smör åvanpå innan man lägger in de i ugngen så dom får fin färg.

Sätt in i ugnen i mitten, 10-12 minuter. (Jag tog 10)

Varsegoda ;) Kram sålänge! 

Man måste kämpa

anorexia är inte som en dans på rosor! Nej, den är förjävlig. Man kan om man vill, om man vågar kämpa imot sjukdomens otroliga kraft. Det känns många dagar som att jag är påväg att dö! Men det gör man inte, man överlever och det blir bättre med tiden. Jag ska på grillfest i helgen, se? Jag hade aldrig gjort det tidigare. Jag var och shoppade igår på riktigt. Det är ett stort steg. Jag lovar er där ute som har det tungt, det tar tid men det BLIR BÄTTRE! Våga vägra Anorexia skulle jag säga.

Varje morgon ska man tvinga sig själv att säga

"Jag är smal och fin"
"Det kommer gå bra med maten idag"
"Jag vill vara en vinnare, Anorexi ska inte få styra mitt liv"
"Jag är en stark person"
"Det kommer bli en bra dag"
"Idag ska jag göra någon annan glad"

Kram sålänge

hemma igen

Hejsan! Nu är jag hemma igen, eller ja jag kom hem igår kväll! Var ute och festade. Orkade inte gå hem. Ville bara inte tänka på att vara hemma igen, för det är tungt. Jag har fått bestämma allt själv en vecka! Har varit underbart. Har inte kännt mig tjock som jag skrev.

Maten har gått bra, hoppat över endel saker om jag haft för roligt för att orka tänka på att stanna upp för att äta. Men annars har jag klarat det väldigt bra. Näringsdryckerna har jag tagit alla dagar förutom en :)! Jag är så stark.
Men nu när jag kommer hem, jag vet inte. *Jag är inte lycklig hemma. Men vi får se, det kanske kommer något snart att vara lycklig för. Jag tror det, men jag vet inte. Återkommer mer om det.

Hur har det gått för er? Hoppas ni vill fortsätta läsa nu när jag är tillbaka igen och kommer uppdatera varje dag! Ni som stannat, super kul!

Idag är min mage svullen. det är jobbigt. Den har ju inte varit det på en hel vecka nästan. Usch, och snart är det middag och jag är proppmätt! Då menar jag verkligen super mätt, spyr fan snart.
Ge mig styrka, JAG SKA KLARA DET! Det har gått bra så länge nu. Men jag sover inte längre. 2 timmar / natt ungefär, fråga inte hur jag orkar för det vet jag inte själv.

Kram sålänge. så lägger jag ut bilder och skriver mer ikväll!

förlåt,

Jag känner mig så dum, jag har en blogg men jag har inte haft ork/lust/tid att skriva i den. Hemma älskar jag att skriva, nu också såklart. Men jag har mått för bra här för att börja skriva något. Allt har varit så underbart. Gråter nu för rädslan för att komma hem igen är stor. Jag vill inte hem, till allt dåligt. Jag vill inte, varför kan jag inte få stanna här?

Mina vänner som är med här är så underbara. Jag är INTE värd att bli behandlat så bra, jag är inte värd något igentligen. Jag hatar verkligen mig själv. Jag vill vara perfekt. Jag lådsas vara det, ni vet "perfekt". Alltid glad, hjälper till,stöttar alla, tar hand om allt till alla andra. Jag älskar det, men det blir jobbigt tillslut.
Om jag inte skulle göra det så skulle jag inte umgås med någon, det skulle jag aldrig vara värd. Aldrig, jag är inte värd att vara här heller. Men jag älskar det i alla fall. Jag har inte kännt mig tjock en enda gång sen jag skrev sist.. DET ÄR SJUKT! Jag är överlycklig. Maten går jätte bra. äter alla mål, jag är så duktig. Jag har också blivigt ännu bättre på att laga mat.

Idag till lunch så kokade jag först bulgur medans jag la in lax i ugnen. Sen gjorde jag en jätte god fisksås till . Sedan tog jag ut laxen efter 15 minuter och la bulgur på sidan runt formen och hällde sedan över såsen, ställde in i ugnen igen i 5-7 min. Inget svårt, men super gott. Salta peppra när man tagit ut den och vips en snabb,god lunch eller middag.

Jag kommer skriva dåligt den här veckan, men stanna kvar. När jag kommer hem blir allt som vanligt igen. NEJ! Jag vill inte vanligt, jag vill må bra.

Milla, duktig du var med måltiderna, och jag vet att det gör ont! Men det går över. Det har gjort det på mig nu, ja det är sant! Otroligt.

Kram och hoppas ni har haft en super bra vecka! (inga bilder pga segaste datorn någonsin eller rättare sagt internet)

fjällen

Hallå! Jag är ledsen för dålig uppdatering, igen.. Inte meningen, men internet har krånglat eftersom det inte är så bra mottagning här. Men nu funkar det, men det går inte snabbt!

Allt har gått bra, saknar min mamma super mycket bara. Men jag är glad att jag har med hundarna i alla fall. Så jag kan ut och gå med dom. Sen är det mycket trevligt sällskap här, bastat och massa annat trevligt. Idag har jag bakat brownies till alla, dom tyckte att det var supergott!

Maten har gått hyffsat. Jag rör på mig mycket, men inte mer än innan tror jag. Jag vet inte, jag vet inte längre. Mina knän gör så ont, så tror inte att jag kan gå mer idag i alla fall. Gör sjukt ont faktiskt.
Jaja, jag ska inte klaga. Har ni haft en bra dag? Hur har maten gått?

Jag ska uppdatera bra nu, då jag är hemma hela dagarna och är med vovvarna. Jo juste imorgon ska jag baka gifflar till alla, jag tänkte om jag kanske skulle lägga ut lite recept? Vad sägs? Nyttiga och lite mindre nyttiga. Låter det intressant?

Kram på er (inga bilder då internet är väldigt långsamt!)

sol,stan,möte,jobbigt, kul


Som överskriften, det har varit en dag som har gått upp och ner. Det började med att vi tog bil sen tunnelbana in till stan (där mottagningen är) och möte upp min pappa som skulle vara med på sitt första möte, nu när jag skulle med honom på semester så kunde det vara bra tyckte jag och mamma. Vad han får säga/inte säga och hur allt är.
Jag som dom säger "ligger still" med vikten fortfarande, shit, jag har aldrig kännt mig så tjock som idag! Förstår ni hur mycket man kan äta utan att gå upp bara för att man äter regelbundet och bara är ute och går ngr gånger/dag. Aja, det är det possitiva med det. Men inte resten.. nej.. Höjning igen, nu när jag åker iväg så behöver jag mer eftersom att jag kommer göra av med mer. Suck, jag orkar inte. en näringsdryck om dagen. Alltså 5 mål + en näringsdryck. (de byte ut ett mellan mål mot det för det ger mer energi) , sen det där extra mellanmålet. Som jag delar upp. 1 macka vid ett mellanmål och mjölk till middag istället för vatten.

Jag hatar näringsdrycker, jävla skit.

Har i alla fall varit en bra dag på stan.. Men..

NU SUGER DET, jag känner mig så äcklig. Jag ska städa huset nu så kommer det lätta lite i alla fall. Jag hatar allt nu, snälla låt mig försvinna. IALLAFALL min mage! BIG!


idag gäller det

Ja, idag gäller det verkligen. Vad som händer på mötet kvarstår att se! Vad tror ni?

Har precis varit ute med Amber och gjort iordning lite i köket, nu ska jag sätta igång att göra klart resten och ta fram resten av frukosten. ni äter väl också frukost idag?
se på mig, jag har gått upp ca 2 kg på snart 6 veckor, eller längre tid kanske? och jag äter 6 mål om dagen. Det viktigaste är att äta regelbundet, då ökar förbränningen enormt mycket. Men jag kommer inte säga emot er om ni inte tror mig, för jag trodde inte på dom heller. Men nu när jag fått ökat med 1 mellanmål (som jag inte följt knappt) så får vi se om jag gått upp något. Jag vet jag är dum. Men jag äter alla andra mål, eftersom jag vet att jag inte gick upp av det. Kram sålänge, skriver senare och berättar hur det gick!



Blå himmel idag, jo juste, köpte en lite mörkare brun skinnjacka från hm igår, 50%. Den svarta såg mer fejk ut enligt mig. Men båda var snygga. Men jag fastnade i alla fall för den bruna, fint med annat än svart ibland? Ha en super bra dag, kram

borta

hejsan!

Min morgon har sett ut såhär, gick upp tidigt vid 06:15 och gick ut med amber 15 minuter, kom hem och började göra iordning en stor frukost för att Oscar sov hos mig och för att mamma tycker det är trevligt (Jag älskar att se andra äta och att göra maten åt andra) så jag gjorde mannagrynsgröt till Oscar och mamma, tog fram rostbröd och 3 olika sorters annat bröd, ställde fram bär, gurka, tomat,juice,mjölk, yoghurt, kaffe och annat.
Jag fortsätter äta samma som alltid, alltså följer mitt schema med gröt,mjölk och två mackor. Sen tände jag massor av ljus och väckte dem till en jätte mysig frukost enligt dom.  Jag hatade frukost innan, Men nu är de det bästa målet på dagen. Den enda gången man inte är "mätt" när man sätter sig. Men inte hungrig heller än. Men det kommer väl? 
Sen så tog jag hand om köket när mamma hade åkt till jobbet, dammsög och fixade iordning lite hemma, gjorde rent micron och lite annat pill,(det behövdes) Sedan han jag inte med att gå ut med amber på min andra runda, kände mig jätte dum men sprang över till en vän som bor i närheten som ska ta hand om henne tills jag kommer hem vid klockan 13 00. 
Nu sitter jag i skolan, ska snart gå ut och sätta mig i värmen (inte jätte kallt i alla fall,är ju van att frysa) och röka och ta det lugnt, för vi har bara någon såkallad tema dag idag. Så tråkigt. 

Jag är jätte nervös för imorgon, det känns som att jag har gått upp massor men tänk om jag inte har det? Kommer jag behöva stanna hemma över påsk då? Jag vet inte, men det blir nog inte så roligt för mig då, men det löser sig då.

Senare ska jag åka iväg och köpa jacka och lite annat, hör av mig senare! Kram




Onsdag

Hej! Nu är det Onsdag och snart helg, jag åker iväg på "skidsemester" på lördag utan skidåkning. Då jag inte kommer få åka troligtvis. Men jag tar med mig min bärbara dator så då kommer jag kunna berätta om mina dagar bättre än vad jag gjort nu. Men har börjat gått i skolan lite mer, varit sjuk och haft massa ångest, så jag hoppas ni förstår!

Idag har varit en ganska jobbig dag, varit rastlös hela dagen, men har varit sjuk så har inte haft ork att göra så mycket, feber och halsont fortfarande. Men har varit i skolan i alla fall, 2 lektioner. Varit med min pojkvän också, det var mysigt. Han ska sova hos mig ikväll, lite sovsällskap och det tackar jag inte nej till. Han är så stark som orkar vänta på mig, jag kan vara jobbig ibland kan jag tänka mig. Eller jag vet.

Frågan om jag äter smör på min macka: Ja det gör jag! Inte överdrivet mycket, men lite är bättre än inget! men smör är absolut ett måste.
Smör kan vara läskigt, men det är det ända sättet att bli frisk är att sluta tänka på vad saker och ting innehåller. sen ost på ena mackan och skinka på andra.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, har precis fixat iordning köket så jag känner att jag kan slappna av för att det ser bra ut där.

Kram och godnatt!





Imorgon ska jag köpa nya solglasögon och en skinjacka, hoppas jag hittar någon som sitter någorlunda okej!


vad händer?

Jag har försökt skriva inlägg nu hur många gånger som helst, men vad händer? Jo sidan stängs ner när jag skriver. Får se om det funkar nu hoppas det. Hoppas också ni orkar stanna kvar och läsa min blogg. Det är bara min dator som krånglar just nu!

så frågan om sondmatning, nej det är inte sondmatning som gäller i de flesta fall, det är bara om man vägrar börja äta. Vilket jag inte gjorde, (skulle aldrig vilja bli sondmatad)

annars då? Har feber och jätte ont i halsen, hela min kropp smärtar! Snälla, låt det gå över. Har nyss varit ute på en kort promenad med min hund, sådär en 15 minuter bara. Fixat frukost och ätit. Nu ska jag snart in i duschen och sedan är det skola som gäller. Har ni sätt vilket fint väder? Underbart det i alla fall. Snart är det vägning igen, hur har det gått? Känns som att jag är flera kilo tyngre, men så har jag kännt de andra gångerna också, någon som vet om det är svårare att gå upp i vikt nu när jag varit sjuk? det kanske tar mer då? Eller,

Hoppas ni får en fin dag i solen, kram

RSS 2.0