ajdå

hejsan! Min dator gick sönder men nu är den fixad igen, därav den dåliga uppdateringen. Ja vad ska man säga, allt har gått bra hittils. Började med mathöjningen idag pga av att jag inte gått upp något nu på senaste 3 veckorna.

Någon som frågade vad jag har för bmi, när jag kom in hade jag bmi på 13, nu har jag gått upp något kilo så kanske 13 . ? något.
En vän till mig hade bmi 13 också när hon lades in men hon fick sondmatas, tack och lov att jag slapp det. Låt det aldrig hända er heller.
Orkar inte fundera så mycket på det eftersom att jag ändå inte är i närheten av en "normal" vikt enligt dom. Jaja, Idag har jag haft magsmärtor hela dagen och samtidigt varit rastlös. Och haft panik över mathöjningen. Så har varit ute med hundarna 2 gånger, städat hela huset. Damsugit, skurat, fixat iordning i alla skåp och massa mer, tungt var det och en massa annat. Men nu ska jag kolla tv och ta det lugnt, behöver det nu. Men nu ska jag uppdatera bättre, lovar!
Hoppas ni har det bra, kram så länge!


ingen uppgång

Idag har jag varit på möte på mitt behandlings ställe, ja det gick väl bra. Tyckte jag i alla fall. Men icke, det tyckte inte dom. Jo visst dom tyckte att jag kämpat på super bra och allt. Men jag har inte gått upp i vikt på 3 veckor, vilket betyder att jag måste äta mer, jippi? Nejdu.. Jag har följt matshemat till 99 % men har ändå inte gått upp. Så nu ett mellanmål extra om dagen, från och med i övermorgon. Tänker inte börja tidigare vad dom än säger. Jag känner mig som en fet kossa, låt mig dö!!!!





jag är tjock

Idag när jag gick till skolan så hade både jag och min mamma glömt f.m mellanmålet! Så jag kom på det i skolan och gick ner och köpte (ska igentligen köpa macka, men vafan) ett äpple och en kopp te. Gick och satte mig med en vän. "ska du inte gå på din lektion" sa han. "Jo absolut, ska bara äta upp äpplet" gissa vad han svarar? "tjockis, nej jag skoja du får inte gå ner mer". Omg, jag som haft världens sämsta morgon, kände mig så fet. Jag fick panik, började skaka, kallsvettas och spang därifrån ner för alla trappor och gick hela vägen hem. Nu sitter jag här, med allt mitt fett. Jag hatar mig själv, så mycket. Mer än något annat. Jag hatar min kropp, jag är en äcklig person!

förvirrad

Jag har inget bra minne, har fått för mig att jag redan skrivit i bloggen 2 gånger idag, men tydligen inte? Min dag har sätt ut ungefär såhär,

Vaknade klockan halv 7, xx kom över en sväng, ut med hundarna (endast 10 minuter, svin kallt ute) kom hem, gjorde lite situps (120 st) Jag vet jag borde inte gjort så, men fick ångest över att jag inte varit ute och gått. Gjorde iordning frukost, väckte mamma. Åt frukost, fixade mig. Kollade nyheterna, f.m mellanmål. Skola i 3,5 timme. Varit och handlat täcke till hundarna och lite annat, storhandlat, handlat en födelsedagspresent, kom hem, gjorde iordning middag och tog hand om köket. Åt, tog hand om köket igen efter. Ute med hundarna, snabb promenad ganska långt. Kom hem, situps igen 40 st bara. Ja, som ni hör inte den bästa dagen? Men det var ganska mycket middag, eller 100%? Vad vet jag, kan inte se vad som är normalt.
Hade tur i skolan idag också, det var soppa. Men bara "buljongsoppa" med grönsaker och typ 4 minismå köttbitar i. sköönt! Orkar inte med magvärk i skolan, men imorgon är en bättre dag. Ska bättra mig, gör jag inte det måste jag berätta till min mamma så hon får se till att jag inte kan göra något sånt, för jag vill klara det här.
Ta hjälp av andra! Man klarar inte den här sjukdomen själv!

Kram så länge

19:24


halloj, sitter i soffan nu med värmekudde på magen. Har ont, såklart. Som alltid.. Men nu är det mer ångest, det känns som att magen är 4 meter rakt ut. suck. Har ätit chilicorncarne, inte min favvo rätt men det duger. Behövde inte äta så mycket idag. Måste blivigt mindre än vanligt, såg ut så i alla fall.
Imorgon är det lunch i skolan igen, får se hur det går. Hmm, undra vad det blir för något. Måste kolla, det får inte bli något "för fett".
Imorgon lägger jag upp bilder igen, är för trött och mår för piss för att göra det nu, leta fram och så. Hoppas ni förstår. Hoppas ni har haft en bra dag! Kram


Ska jag kalla honom xx?

Jag skriver ju alltid "en vän" till personen jag träffar dagligen så nu kan jag börja kalla honom xx? Så idag kom xx över på morgonen och så tog vi en promenad i solen, men luras inte av den idag för det är riktigt kallt ändå. Sen när jag kom hem fick jag panik över att det var så stökigt och började städa huset. Nu måste jag sätta igång med frukosten, samma som alltid. Skriver mer sen och ingen ångest än så länge. Kram på er!

hemma

Så nu har jag varit i skolan,bastat, möt upp en vän, varit ute med hundarna, ätit e.m mellis med min pojkvän, haft möte m.m och nu är det snart middag, om ca 10 minuter. Soppa och pannkaka, jippi? Ja med soppa i alla fall, fryser som en jag vet inte vad. Hörs senare?

Kram



arbeten,arbeten

Jag har så mycket arbeten som jag ligger efter med, hur ska jag hinna? när? Jag håller på att stressa sönder, låt mig bara få försvinna *pooff* Just nu skulle jag inte bry mig, jag vill inte äta längre. Jag vill inte, sluta tvinga mig.

skola igen

Nu börjar snart skolan, eller ja för mig är det snart. Om en timme och 20 minuter. Jag vill verkligen inte idag, jag är tjock. Det svämmar över. + att jag kanske måste äta lunch i skolan. Grattis. alla kommer tycka att jag är äcklig för att jag äter, jag vill inte. Tänk om allt bara kunde vara som förut, jag kanske inte var snygg, men vafan jag var lycklig, hade mycket vänner. Festade alltid och mitt förhållande var perfekt.
Ätit frukost har jag gjort.
Jaja, hoppas att alla ni där ute får en bra dag i alla fall! Kram



Är det att vara normal ? Då vill jag inte, inte idag i alla fall


magvärk


Jag har sån magvärk idag, åh fyfan. Skriver mer imorgon, orkar inte idag. Kram



11:36

Tack för svar anna, ska tänka på det!

Om någon timme kommer min "vän" över och så ska vi äta lunch tillsammas. Jag ska laga korv och makaroner till mig, med broccoli och pizza till honom. Jag är duktig på att laga alla sorters mat, nyttig som onyttig. Kanske bättre på onyttiga t.o.m trots att jag inte äter den själv, men det uppskattas av andra.
Eller pizza o pizza, här kommer receptet för er som vill ha något snabbt och inte allt för onyttigt i alla fall. Inte onyttigt som pizza.

Mjukt tacobröd
Riven ost
Kalkon
Oregano (om man vill)
Lite smör
Margarin till stekning

Så, börja med att lägga en tunt lager med smör på tunnbrödet, stö sedan över riven ost och kalkon i önskad mängd. Stö över någon krydda om man vill tex oregano. Värm upp plattan och stek på vardera sida tills brödet fått färg. Ha ugnen igång på 150-200 grader och lägg in brödet i ugnen tills osten smält helt. (gör man det i stekpannan blir det lätt bränt)
Så Färdigt, hur enkelt är inte det? Och tydligen var det jätte gott, för han har kommit hit och ätit det 3 dagar i rad, mamma gillade det också.

Jag skulle gissa på att det kan vara gott att ha tomatsås istället för smör på brödet också, kanske med chili smak. Jaja.

Jag funderar på att lägga upp någon bild på mig själv, dock inte ansiktet men kroppen, fast vet inte om det är nödvändigt. Det har ju faktiskt inget med den här bloggen att göra. Jag försöker skriva för att stötta andra som har det jobbigt.

Visa att man faktiskt mår bättre, får mer kraft och man går inte upp en massa i vikt på några veckor fast en att man tror det innan. Magsmärtorna går över med tiden och ångesten dämpas.

Kram så länge





09:47

Börjar inlägget med att svara tillbaka på en kommentar, Jag vet vad du menar och jag vet att jag gör fel som rör på mig mer än jag får :) Men jag älskar verkligen att röra på mig, då jag har hundar också är det ett måste. Blir rastlös annars, men jag borde bättra mig. Sen en fråga till dig, vad betyder Spontan frakurer? :)

Jaha, det har varit en bra start på dagen hittils, när jag kom utanför dörren med hundarna vid halv 8 imorse så möttes jag av en stålande sol och blå himmel, vindstilla också. Oj vad härligt, tog en promenad på 30 minuter, hundarna älskade det. Super mysigt. Sen kom jag hem och gjorde iordning frukost. Nu har jag ätit frukost (gröt,macka och mjölk) och nu ville mamma ut med hundarna så jag ska följa med. Men inte så långt, vi ska mest gå till en äng så dom får springa av sig lite till i det fina vädret.
Gud vad jag skriver possitivt, jag tänkte aldrig så här förut, bra? Javisst.
Ska förövrigt klara mycket av maten själv idag. Lunch med en vän, (hemma hos mig) sedan e.m målet själv. Så jag får uppdatera sen om hur det går. Jag vet att det är lätt att "fuska lite" men jag ska försöka att inte göra det. Det är ju faktiskt ingen ide. Jag måste gå upp i vikt, bara acceptera. Har vägning en gång i veckan där så det märks nog kanska fort om man fuskar. Och nu har jag inte fuskat och ändå inte gått upp något. Så det är inte som man tror, kilorna går inte så fort.

Kram





ledsen

hej alla och hoppas att ni haft en bra lördag, tack också för stöttande ord.

Idag känns allt lite bättre, har nämligen mätt mina mått imorse och det visade sig att det är lagts på en enda cm! Tack och lov för det, kändes bra i alla fall. Idag har jag haft massor att göra, vilket är skönt. Först var jag ute med hundarna imorse i ca 40 minuter innan frukost, sen åt vi frukost och f.m mellanmål. Åkte sedan iväg till en fin plats med en vän och min mamma med hundarna, så de skulle få se något nytt. Gick runt där på en stig i skogen i nästan en timme, skönt. Hundarna var överlyckliga. Sen när vi kom hem tvättade jag hundarna (duschade dem) för dom har jätte smutsiga. Efter det satt jag ute i solen med min vän (kan ju inte skriva namn) och rökte och pratade om sommaren. Var ju så fint och soligt ute idag. Nu har jag precis ätit middag, sent som vanligt.
Ska kolla hund nu på internet, vi funderar på att skaffa en till.

Vill också be om ursäkt för bilden jag lag upp (Elin) , Jag har verkligen försökt att lägga upp fina men "normala" tjejer/kvinnor i bloggen. Men ibland blir det bara fel i huvudet. Hoppas ni förstår där ute.

Ha en trevlig kväll, kram sålänge



Mh, sommar och värme tack



panik

Idag har verkligen inte varit en bra dag nu på slutet. Jag har sätt mig själv växa och blivigt en jätte om 2 minuter, jag började skaka. Jag orkar inte mer, fyfan. Kan känslorna om "tjockhet" inte försvinna? BORT!! För fan.
Gick in i duschen med kläderna på och bara grät. En kall dusch. Låt mig försvinna kanske? Ja låt mig försvinna!! Snälla, jag vill inte mer.

Jag är tjockast av alla



Jag vill försvinna, nu

vikten

hallå där ute!

Idag har jag varit på möte med mina behandlare, därför har jag inte hunnit blogga förens nu. Jag har inte gått upp någonting på 5 dagar, alltså nästan en vecka. Perfekt, tycker jag. dock känner jag mig tjockare än någonsin. Blev lite rädd bara när de sa att om jag inte gått upp något om en vecka så måste jag äta mer, tänkte för mig själv "Är det möjligt att äta mer". Jahapp, vi får väl se hur det blir. Kanske skjuter i vikt som en gris.

Jag borde vara glad idag, inte gått upp något i vikt eller så, men jag är inte det. Jag är mer ledsen än jag brukar. Jag är tjock, känner mig tjock. Usch,

Jaja, nu ska jag basta. So long, kram





trött

Jag är trött, helt slut, Hållt igång hela dagen! gjort saker hela tiden, ont i magen också så skriver mer umorgon istället. Kram







att vara snabb

klockan är halv 9 nu och jag har redan hunnit : Duscha, vara ute med hundarna i 25 minuter, torkat håret, gjort i ordning frukost, ätit frukost och nu suttit framför tv:n i 10 minuter. Snabb? Ja idag har jag varit väldigt aktiv.
Min mage är inte lika svullen efter frukosten längre, *jippi*. Klockan 10 har jag ett möte i skolan, om hur allt ska bli och hur mycket jag ska gå i skolan/jobba hemma. Min pojkvän kommer och hämtar mig sen. Efter det ska vi åka och köpa nya saker till köket, skulle blivigt igår men det hände lite saker så det blev inte av.

Vi hörs senare igen? Kram



                                                                   ha en trevlig dag,

svar:

Hej Anonym!

Ja du har helt klart en kraftig undervikt. Mycket farligt för hjärta och alla andra organ i kroppen.Jag vet att det är svårt att inse och man vill verkligen inte åka in. Men se det som en investering för hela livet, du kommer få ett liv. Det du gör nu är inte att leva, det är att plåga dig själv! Låt dom hjälpa dig. Lägg in dig på avdelning för att sen kunna leva ett långt friskt liv. Jag känner redan skillnad, jag mår mycket bättre, jag orkar mer. Ja självklart har jag hetsätit förut, men det gör jag såklart aldrig längre. Äter man regelbundet så får man inte sockersug och då behöver man inte få hetsätnings perioder. Gör dig själv en tjänst och kanske folk som mår dåligt över att se dig försvinna, ta den hjälp du kan få. Om du inte kan göra det för din egen skull så kanske du har någon nära som du kan göra det för? Du kommer tacka dom sen för att de har hjälpt dig. Tro mig!
Men du måste faktiskt förstå att du är sjuk och är man sjuk så behöver man medicin, eller hur? Din medicin är mat. Hur hemskt det än låter, så kommer du kunna se efter att kroppen fått näring igen under några veckor att ditt beteende innan var helt galet.

Lycka till och skriv gärna igen om du har några fler frågor. (Längst upp i hörnet så finns det en länk till min mail så ni kan kontakta mig)



För övrigt så har jag haft en super bra dag, 4 promenader med hundarna och storstädat hela huset! Åh, nu är det så fint! , fräscht, visst är det helt underbart när det är rent och fint i hemmet? Imorgon ska vi köpa hem massa nytt till köket också.
Lite magvärk och lite ångest, men vafan! Jag ska bli frisk, så fuck u monster på axeln :) !

vackert väder

halloj! Gud vilket fint väder det är ute idag, var ute med hundarna vid halv 7 imorse med xxxxx (inga namn) och det var super mysigt. Gick i kanske 30 minuter. Inte ens kallt ute idag.
Har precis ätit frukost, och snart kommer mina behandlare hem till mig för att se hur allt går. Dom kommer bli nöjda hoppas jag. Sen ska jag och mamma ta en promenad till med hundarna, sen ska vi åka och köpa en ny säng till mig, då jag har dålig rygg och min säng inte är bra alls.

Hörs senare, kram





22:35

Jag kan inte slappna av, helt stressad i hela kroppen. Känns som att jag börjar bli galen, jag är så rädd också. fan,fan.. Har städat som en tok hemma, får panik om det är stökigt. Speciellt i köket, fråga mig inte varför, för jag hatar igentligen köket. Men det får inte vara äckligt där man ska äta, när man väl måste. Det är bara inte fräscht, men det ska vara rent och fint överallt. Får inte städa mer nu, för mamma. Det är för sent. Ska göra något annat, men vad? Läsa, jag tror inte att jag kommer kunna göra det i alla fall. Men jag måste försöka. Ah, galet.





ah galen

Jag blir galen, har varit ute och gått nu en lång sväng! Men jag känner mig bara tjockare. Vad ska jag ta mig till ?

promenad

Jag känner i min kropp att den börjar bli slapp, jag måste röra på mig mer. Snart blir det ännu en promenad!





välkommen tillbaka

Jag kom tillbaka till leenden och vänner som önskade mig välkommen tillbaka. Det kändes bättre än vad jag kunde tränka mig! Det var jätte skönt, jag åt inte lunch i skolan idag, det får vänta lite. Kanske imorgon om jag känner att jag klarar av det? Mamma hämtade mig och så åkte vi hem och åt lunch, usch är jätte super mätt nu. Det är inte en härlig känsla, det är den värsta känslan man kan ha, mättnad.



det kallas smärta

skola

hejsan! idag är det faktiskt skola som gäller igen, dock bara en lektion (Engelska) men det är bra att börja lugnt. Att få träffa alla igen ska bli hur skönt som helst, men lite nervöst också. Alla kommer fråga vart jag har varit? Usch, jaja. Det löser sig antar jag.
Har nyss ätit frukost, eller ja för 1 timme sen iofs. Tog en timme tidigare idag för att jag ska hinna äta mellanmål innan jag går till skolan. Vill inte äta där, än! Var ute med hundarna i det tråkiga vädret imorse och gick i ungefär 30 minuter. Men man piggnar i alla fall till.



Fortsätt kämpa

utskrivningen

Hallå! Nu är jag utskriven. Hur underbart är inte det? men ska sköta mig super bra så att jag slipper hamna där igen, eller kanske hamnar jag inte där igen då utan rakt ner i en kista? Vem vet.
Jag är i alla fall glad och lättad, även om jag varit hemma nu senaste dagarna så kändes det skönt med ett avslut. Pratade också med min läkare och jag ska få börja röra på mig mer och mer. Vilket är bra för musklerna! Annars försvinner dem också, vilket inte heller är bra för kroppen.
Så idag är helt klart en bra dag, lite rastlös bara. Men nu ska jag ta ut hundarna och gå en lång sväng, är nämligen ensam hemma så får lite panik då. Måste hitta på saker hela tiden.
Vi hörs senare efter middagen. Blodpudding, grönsaker och en knäckemacka blir det idag.
Kram



22:05


Ont i magen och trött, så tänkte bara skriva godnatt. Imorgon ska jag upp tidigt, halv 7. Sen är det utskrivning klockan 10 imorgon, sen ska jag ha möten där 2 dagar i veckan en tid fram över. Sovgott, kram


15:45

Sitter och kollar film och kollar runt lite på datan samtidigt. Var ute med hundarna förut med mamma, det var skönt. Inte alls kallt ute, perfekt. Nu saknas det bara att solen ska få komma fram lite också. Till lunch åt jag bulgur,räkor och skinka med lite creame freishe i och kokta rotgrönsaker. Testa det, nyttigt och lätt för magen.
Jag har tagit tabletterna efter måltiderna och inte innan för koliken så den är uppsvullen och äcklig nu, men men. Ska komma ihåg imorgon att ta dom imorgon innan jag äter så att jag slipper att magen blir svullen.

Kram sålänge



Vacker


fråga

Har en fråga. Min läkare säger bara att jag ska börja äta. Jag trodde att jag skulle få lite "verktyg" för att hjälpa mig att börja. Är jag helt ute och cyklar? Är det så krasst att jag bara ska börja äta? Hur fan gör man?

Svar på din fråga: Hej milla! Läkare. Vad ska jag säga *suck*. Jag gick också till en läkare först, han sa i princip samma sak. "du måste bara börja äta". Jaha tänkte jag och gick därifrån. Men jag visste redan när jag klev ut ur den dörren att jag inte skulle klara det själv. Det bästa du kan göra är att ta kontakt med en mottagning som "kan" den här sjukdomen. För själv klarar man det antagligen inte. Den finns nog några som gjort det, man måste vilja, vara bestämd och ha mycket stöd från människor omkring än. Den enda jag kan hjälpa dig med är en såkallad "matlista". Hur det är man ska äta för att komma ur sin svält. Du får kommentera igen och skriva om du vill ha det eller inte. Du bör också skriva lite om hur du ätit nu. Hur ofta och (du behöver inte skriva mängden) lite om hur du äter och vad? Så kan jag försöka hjälpa dig med en matshema som passar dig. Sen får man höja upp när du klarat det första. Hoppas allt löser sig och ta hjälp av någon som kan anorexi, sök hjälp. Du kommer vara tacksam efter. Kram



Hur, vad, hur mycket, hur ofta? Man behöver hjälp för att veta. För man glömmer lätt vad som är "normalt"



godmorgon

godmorgon! Har varit vaken ett tag nu som vanligt, gick upp vid halv 8 och tog en promenad med hundarna på ungefär en halv timme. Sen gick jag hem och förberedde frukosten. Åt vid halv 9, gröt, 2 mackor och mjölk. Sen kom jag på att mackor är ju faktiskt ganska tråkigt och har inte ätit det så mycket innan. Så jag kom på den smarta iden att värma dom. Men jag gjorde det i vårat våffeljärn, Testa det! Känns inte som att det är lika mycket, de plattas ju till ordenkligt (mycket av osten åker åt sidan och fastar i voffeljärnet,hihi. inte min tanke från början såklart) blir knapriga och goda.
Jo tänkte skriva om receptet jag skrev igår om smoothie också, ha frysta bär i, låt dom inte börja tina. Då smakar det som glass, Nyttig glass? Kan kännas som att man äter något onyttigt, men det är ju bara bär och lite vanliljyoghurt. Ja det var mitt tips i alla fall.
Vad händer idag? Jag och mamma ska ta en promenad med hundarna efter f.m mellanmålet. Solen ska tydligen titta fram idag också, så får hoppas att den gör det innan vi går ut och går med vovvarna. Annars vet jag inte så mycket som händer, Min pojkvän kommer hem till mig efter jobbet och ska sova här ikväll. Mysigt!
Trevlig Söndag Kram





godnatt

Tänkte bara snabbt skriva godnatt och att jag har haft en mysig kväll med min pojkvän. Vi har legat i soffan och myst framför en film och varsin smoothie. (för er som vill testa, 1,5 dl vanlijyoghurt, ca 2 dl valfriabär. Jag hade i björnbär,hallon,blåbär och jordgubbar, lite av varje) Jag är så trött nu att jag inte kan sova, har hållt igång hela dagen. Har precis gjort iordning köket också. Så nu ska jag lägga mig i sängen och försöka somna så fort som möjligt.
Tack sophie för underbar komentar, det visar att man kan bli frisk! Godnatt på er alla där ute, det går om man vill.




Vilka frukter och bär är era favoriter? Mixa och testa

shopping?

Värdelöst varför skulle jag åka och kolla nya kläder, jag ville inte innan. Men så tänker jag "jag måste ju börja leva", men jag skulle inte gjort det. För inget passar, inte ens leggins. Allt sitter pösigt, jeans haha, det kan jag bara skratta åt kan inte ha ginatricots minsta storlekar eller på någon annan affär heller för den delen. Sen får jag panik, även om jag hittar något som passar tex. mjukisbyxor, tröjor som ska vara stora eller liknande så får jag panik i provrummet. Måste jobba bort det, men inte just nu. Jag kämpar tillräckligt med maten just nu, som är det viktigaste nu faktiskt. Sen får man ta det andra bit för bit. Man får ta en sak i taget, det kommer att lösa sig. Allt kommer lösa sig, även om det inte känns som det just nu.
Ikväll ska jag vara vara hemma och kolla film, min pojkvän ville gå på bio med några vänner men jag vill inte, inte idag, inte än.
Kram





solat och lunch

Har precis kommit hem från vårat "sol ställe". Jätte skönt, det är varmt och man slappnar av samtidigt som man ligger och lyssnar på bra musik. Nu har vi börjat laga våran lunch, blir väl att vi äter vid halv ett ungefär. Potatis,fiskbullar och juice. Ganska okej lunch va?
Hoppas ni får en fin lördag! Jag ska iväg senare och lämna in våran andra trasiga dator, sen blir det promenad med hundarna igen och sen ska jag nog bara lägga mig och kolla på en film. Någon komedi, har ni några förslag får ni gärna skriva dom.
Kram



Man kan inte vilja stäva efter att se ut så


Det går inte själv

Godmorgon med er! Har precis ätit frukost, gröt, macka med mjölk. Det känns bättre och bättre i magen för varje dag som går. Ångesten finns där, men jag tänker aldrig sluta kämpa. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Var ute med hundarna en sväng imorse vid halv 8, sen var jag hemma vid 8:10 och gjorde iordning frukosten till mig och mamma.

Angående en kommentar som kom igår

Hej "anonym". Jag förstår att du vill kämpa emot och att du tycker att du kan klara det själv. Det tyckte jag också, jag var inte "sjuk". Jag som är så pigg och glad och klarar mig finfint utan mat. Men det är inte sant, det är överlevnadsinstinkten som träder fram och gör att man ska orka "jaga" mat. Som för i tiden. Men det är inte så hur länge som helst, tillslut så orkar inte kroppen mer och då om det inte är försent (om döden kommer tidigare än väntat) så kommer man att läggas in tillslut. Men då kanske inte kroppen orkar reparera sig, alla organ är redan förstörda. Du har skelett som en 90 åring och kommer aldrig kunna leva ett riktigt liv igen. Kämpa inte imot, ju längre du gör det, ju jobbigare kommer allt bli. Bestäm dig! Låt människor som verkligen bryr sig hjälpa dig, för även om du tror det så finns det ingen som klarar av att bli frisk från den här sjukdomen själv. Ingen, hur stark du än är. För tillslut kommer du inte orka själv och sjukdomen kommer ta över igen. Ta den hjälp du kan få, var tacksam för att det finns hjälp att få. Det är ju faktiskt så att dom kommer ge dig ett liv, för som vi lever/har levt är inte ett liv. Det vet du nog också innerst inne. Även om det är hur kämpigt som helst att ta till sig. Jag hade jätte svårt att göra det, jag ville ju inte. Men nu, redan nu orkar jag mer. Det är kämpigt, riktigt kämpigt. Jag har bara haft hjälp i 3 veckor och jag mår redan mycket bättre. 1 månad att må dåligt i ens liv nu för att få tillbaka sin kropp, för att rent ut sagt inte dö, för det gör man. De kommer att ge dig ett helt liv med roligheter,fester, vänner, pojkvän/flickvän. Ingen klarar av att umgås med en sån som "oss". Ingen förstår oss och då måste man leva ett ensamt liv. Det är inte värt det, ta den hjälp du kan få och du kommer vara så glad efter att du lät dom göra det.

Jag önskar dig all lycka till, kram




19:33

hallå! Jag har ätit tacos nyss och det var så länge sen, det var faktiskt gott. åt ett halvt bröd, lite köttfärs och gurka. Massa gurka! Varför är gurka gott? Det smakar ju egentligen ingenting. Ikväll är det "fika träning" vilket innebär en kanelbulle och ett glas C-vitamin. Vad ska ni låtas er njuta av ikväll? Alla är värda något, om jag kan klara det så kan ni. Kram så hörs vi!



javisst



storhandla

Vi har varit och storhandlat nu och precis ätit lunch. Det var helt okej att handla hem all mat för en tid framåt, men det var lite jobbigt också. Hittade inte mina fullkornsvårfflor som man bara blandar med smör och eftersom det är ett krav att man inte får byta ut saker man bestämt att man ska äta så fick det bli vanliga våfflor med riktigt smör i. Usch, det var jobbigt. Åt en våffla och en skål med soppa med lite kött men mest grönsaker.
Men min "bra dag" får inte förstöras. Ska försöka se framåt nu, det kommer bli bra. Jag dör inte av en våffla, ingen vanlig människa skulle bry sig, så varför ska jag? Det är ingen som ska få mig att må dåligt av det, monstret på axaln skakar jag undan och skriker åt den att den visst var gott med en våffla. ha!

snart kommer mormor och morfar och hälsar på, det är kul med jobbigt. För ni vet ju hur gammla människor är?





09:18

Godmorgon! Idag kommer bli en bra dag!

Jag vaknade klockan 07:15 och gick upp direkt och gick ut med amber i 25 minuter. Sen när jag kom hem gjorde jag i ordning hela köket så det skulle kännas mer fräscht att äta frukost där. Sen gick jag in i duschen, vilket var väldrigt behövligt. Skönt också. Sen gjorde jag iordning frukosten, gröt och mackor till mig och till mamma tog jag fram filmjölk,flingor,mackor och kaffe. Hon vart jätte glad när allt var klart när hon vaknade, vi åt lite innan klockan 9. Så lite sent idag igen men det gör inget för idag ska vi äta middag vid klockan 6 (alltså 1 timme senare än vanligt) för vi får en middagsgäst. Tacos ska jag göra, och baka eget tacobröd med vitlök i. Hur kan jag redan prata om middagen? jo för vi kommer få underbart sällskap.
Magen är inte svullen längre och magvärken är inte lika stark som den brukar vara, Nu är det nyhetsmorgon. Kram







tacos är nyttigt, massa grönsaker och hemmagjort tunt fullkornsbröd





22:42

Tänkte bara skriva ett kort inlägg och säga godnatt, kvällsmålet idag bestod av vanlikyoghurt, frysta bär och lite musli. Det är lite kvällskänsla över det. Mysigt i alla fall. Har klarat mig utan ångestdämpande idag och man märker verkligen skillnad. Mycket piggare utan dom.
Imorgon är det fredag och lets dance. Godnatt och jag hoppas att ni har haft en bra dag! Kram



Vaniljyoghurt med bär, (dock var inte mitt så fint upplagt)


lätt bröd

Tips på Nyttigt bröd?

5 dl fullkornsmjöl eller vanligt vetemjöl om man vill
1 tsk salt
2 dl ljummet vatten
2 tsk olja

Blanda alla ingredienser noga och få det till en bra dag. Inte kladdig.
Dela degen i 10 bitar eller mindre beroende på vad man vill ha för storlek på bröden.
Gör dom tunna som tunnbröd (runda)
Stek dem i stekpannan ca 1 min på varje sida (riktigt varm panna) med lite olja
klara! Ingen jäsning eller väntetid på något. Tar ca 10 minter att göra allt om man är snabb. Enkelt och nyttigt och gott



Bild tagen från google.se (bröden får dock mer färg än på bilden)




18:22

hej! Jag har precis ätit middag, vart lite sent som vanligt. Fullkornspasta med kassler i sås. Det var faktiskt super gott och jag slipper magont pga att vi råkade göra lite lite mat idag. Har såklart ont, men inte som jag brukar ha. Skulle varit 100% men det var ungefär 50%. Jag har varit iväg idag en sväng som jag skrev tidigare idag, det kanske var bra i alla fall. Fick träffa min kusin och vi åkte iväg och köpte lite spel och så köpte jag ett dubbel-voffeljärn. Så imorgon ska vi göra fullkornsvofflor med lite strimlad skinka i. Det är väl gott? Måste äta kött till middag och lunch eller lägga till bröd. Så lägger hellre i lite skinka då i vofflorna. Blir lite som ungspannkaka. Testa det.
Har varit ute på två "långisar" med hundarna idag. Är inte så långt för att vara mig men helt klart längre än vad jag får, men var ute innan mamma vaknade och medans hon körde hem min kusin så det var lugnt. Dessutom tror jag inte hon skulle säga något om det, om hon visste. Hon vet att jag kommer bli galen av att bara sitta hemma hela dagarna. Hur har eran dag varit? Min har i alla fall varit helt okej. Snart ska jag ner och hyra film också, sen är det lyxfällan ikväll.
kram så länge





Tänk vad skönt med ett varmt bad, fast inte att se min kropp


13:23

Jag är sur, jag vill inte gå utanför dörren. Men mamma säger att jag inte bara kan sitta här inne tills det börjar växa mossa på mig. Inget mig emot. Så nu måste jag ta mig ut i alla fall. Till en affär, alla kommer kolla. Men inte för att jag är smalast längre. Känns det som.
Räcker det inte om jag går ut med hundarna massa varje dag? Dom är det sällskap jag trivs bäst i just nu. Jag trivs med att vara själv just nu, i alla fall ett tag framöver. Tills magen blivigt bättre.



Låt mig ligga och bara vara, för idag är en dålig dag


09:52

Idag vaknade jag 07:50, har inte sovit så länge på flera veckor. Det var jätte skönt, somnade tidigt igår också. Tog en tablett så somnade på engång. Var ute med amber i 40 minuter, ska egentligen inte gå så lång tid men när jag var ute och gick möte jag en kompis på vägen så vi gick och små pratade lite. När jag kom hem igen så åt jag min första 100 % frukost hemma. Det var kämpigt med det gick. Snart är det mellanmål *puh* det känns som jag precis åt. Har suttit och kollat på nyhetsmorgon, blivigt så van vid det på avdelningen att jag fortsatt när jag kom hem med att se det varje morgon.
Min mage är inte lika svullen idag, så det kanske har börjar lägga sig? Det går väl upp och ned beroende på vad man ätit på dagen. Jag kan i allafall rekomendera havregrynsgröt på morgonen, nyttigt och bra för magen. Jag äter helst inte kall mat då jag får jätte ont i magen då. Så det blir så mycket varm mat som möjligt för mig.
Men nu är det mellis, hörs senare Kram





aj

Det gör ont, ont i hjärtat. Det lixom gnager och det känns som allt håller på att falla ihop, men vad kan jag göra? Jag har inget val, jag kan inte välja att sluta äta men det finns andra saker man kan göra. Det är en ballong på min mage idag igen, hoppas att imorgon blir en bättre dag.
Godnatt, hörs imorgon



hjälp,

Ta det på allvar


Fick en kommentar om att hennes värden var så dåliga att det kanske blir slutenvård, Ta vara på det! Tro mig, ja det är skit läskigt och det kommer vara tufft. Ingen kommer någonsin påstå att det är enkelt, men det är värt det. Visst blir man rädd när man hör det? Jag blev i alla fall det när jag fick reda på att jag hade så dåliga värden att det i princip var sänglänge för mig. Eller var sänglänge. Dom vet vad dom pratar om, så är det faktiskt. Man kan dö, när som helst för hjärtat orkar inte gå under svält för länge. Visst tror man inte det? Man tänker (i alla fall jag) "jag kommer aldrig få en hjärtattack och dö, jag är för pigg och orkar så mycket, det händer bara andra. För jag är inte så smal". Nej tänk så, men det är inte sant. Det kan hända vem som helst. Anorexi är en svår sjukdom och det är många många varje år som dör pga det. Men det är inte lätt att inse, vissa dagar förstår jag det, andra dagar inte. Men kämpa på där ute och ta vara på den hjälp ni kan få!

Frågan om vad jag har för hundar så har jag en chiahuahua och en terrier, super söta små saker. Dom ger mig stöd när allt är jobbigt också. Hundar är underbara djur.

Kram så länge, nu är det tid för att börja laga middag.


hemma för gott

Så nu är jag hemma, vi ska inte tillbaka till avdelningen något mer nu, jag ska kämpa på hemma istället. Det ända vi ska göra är att skrivas ut på måndag och då hämtar vi våra grejer som vi hade med oss dit också. Skönt, äntligen kan man bestämma lite själv. Trots att jag har en mamma hemma som vakar som en hök, men det kan vara bra såhär i början. Vill inte hamna där nere igen nu när jag kommit såhär långt. Vill verkligen inte gå igenom magsmärtorna igen heller! Så nu ska jag äta mellanmål sen ut med mina hundar på en sväng, hörs lite senare. Kram





frukost

Nu är det snart dax för min första 100% frukost, nervös, ångest, men det ska gå.



havregrynsgröt



med mjök, är en nyttig start på dagen.




godnatt?

Jag är trött, men jag kan inte sova när jag känner mig som jag gör. Min mage är sådär svullen som den kan bli ibland. Jag har inte missat en enda tablett mot koliken så det kan inte vara därför. Det känns så obehagligt. Man vänjer sig aldrig, även om man har ont i magen och den ofta är svullen och äcklig så är det inget man vänjer sig vid. Alla andra säger att de inte ser något, men det är så i alla fall. Jag vet, jag kan se.

Vet ni något som jag tycker om att göra? Det är super konstigt, men för att inte tappa förståndet helt och tro att jag är lika fet som en gris så brukar jag ställa mig framför speglen och räkna benen på kroppen som är synliga, så som revben, benen på ryggen, axlarna (ni vet de åvanför skulderbladen, stavas det så?) och ja alla andra ben som syns tydligare än normalt. Men det läskiga är att ibland försvinner dem när jag kollar i spegeln, jag kan känna dom men när jag kollar så ser jag bara fett. Jätte konstigt, hjärnan kan vara bra på att luras. Jaja, tillslut vet man inte vad som är sant. Jag kanske är fet, vad vet jag. Vet ingenting längre.Men inte vara negativ nu, men jag blir alltid det när jag har "ballongmage".
Imorgon är en ny dag! Och den ska gå bra den med, Kram





17:52

hallå där! Nu är jag tillbaka på avdelningen, har ätit middag för ett tag sen, usch det var riktigt äckligt idag faktiskt. Har inte klagat på smaken förut men i bulgurn var det sjukt mycket lök och bara massa konstiga saker i som jag inte ens vet vad det är och jag brukar inte klaga, äter de mesta grönsaker som finns. Aja, var i alla fall veg. Så det känns inte som att man äter lika mycket då. Idag har jag ju ätit alla mellanmål hemma (förutom kvällsmellanmålet) så jag tänkte vara lite smart och äta knäckemackor till mellis på fm och em. haha gissa vad det blir som kvällsmellis här? Jo 2 knäckemackor med te. Underbart.

Jag försöker själv läsa igenom min lista som jag skrev i några inlägg ner, för att aldrig falla tillbaka. Det är ju faktiskt inte värt det. Tex. när det känns som att man är tjockast av alla, eller när man ätit något som man tycker är jobbigt, eller när man har magsmärtor. Då kollar jag på listan och försöker stå ut i alla fall. Det är mitt sätt för att orka fortsätta kämpa mig igenom det här. Har ni några bra tips på liknande saker? Ni vet när det känns som att man bara faller ner och inte orkar mer?

Hörs lite senare, kram





internet strular

Internet har inte gått igång på hela morgonen, men nu har jag fått ingång det, för den här gången i alla fall. Jag har ätit frukost och mellanmål nu (hemma) och snart är det lunch. Åker tillbaka till avdelningen senare i eftermiddag. näst sista gången jag sover där nu. Det är en härlig känsla, någonting som är possitivt i alla fall. Vet ni vad som hände idag? Jag skulle sätta in sladden till dvd:n, ni vet den bakom tv:n ? Så rasar hyllan åvanför med 19 tjocka böcker på rakt ner på min rygg och gör så jag slår huvudet i tv:n. Shit, vad ont det gjorde. Låg och grät på golvet och nu har jag sår på ryggen och börjar få en "fläskläpp". Böcker som är så himmla tungt också. Mår helt okej idag, trött av medicinen så jag orkar inte tänka så mycket, Nej nu ska jag gå och hålla koll på matlagningen, blodpudding.
Kram så länge



mh, skönhet

sova

Jag är irreterad, trött, känner mig som ett klot och ÅHHH! Suck, varför kan det inte bara vara enkelt? Varför ska det vara så svårt att äta för? Varför kan jag inte sluta tänka på kalorier, räkna, få ångest, gråta, skrika?
Är det bara jag här ute i världen som har anorexi och tvingas att äta? Jag vet att jag skriver att jag vill och jag gör verkligen det, samtidigt som jag inte vill alls. Jag vill vara smalast, men jag vill också kunna leva. För om jag är så smal som jag är nu eller varit så kommer jag aldrig kunna vara ute, tillslut skulle inte hjärtat orkat mer. Jag hade bara fortsatt neråt och vad är det för liv? Det är inget liv.

Några punkter för dig som inte kommit så långt i din ätstörning. Varför man ska sluta medans du kan:

* Dina vänner kommer tycka du är tråkig, som aldrig kan göra saker tillsammas med dem längre
* Pojkvän/flickvän kommer tröttna, för du har bara mat i dina tankar.
* Tappar sexlusten (tro mig, det gör man, det ända man orkar lägga sin energi på är mat och träning)
* Du kommer orka mindre och mindre, få besvär med leder som tex knän
* Du kommer bli sjuk mycket oftare, hela din kropp är svag
* Tillslut kommer du inte ha kraft att träna längre, vilket gör att du blir ännu mer besatt av att äta mindre för att inte gå upp i vikt nu när du inte orkar träna mer.
* ju längre in i svälten du går, ju tjockare kommer du se dig själv. Din mage kommer bli mer och mer uppsvälld, hård, spänd och du kommer känna dig ännu mer tjock
* Du kommer börja få skavsår när du sover, för benen sticker ut så mycket
* Förlorar mensen = inga barn.
* Du kommer inte kunna göra saker som att gå på bio, tjejmiddag,släktmiddagar, eller andra saker som har med mat eller godis att göra och tillslut är det ända du kan göra är att vara hemma själv och som alltid tänka ännu mer på mat.
*Din kropp bryts ner innifrån,hjärtat förminskas och lik så hjärnan. Vilket gör att du blir dummare. Och risken är stor att hjärtat bara stannar en dag.

Behöver jag skriva upp mer saker? Börjar ni vakna till och se att det här faktiskt inte är ett roligt liv? Om ni gör det, sluta då nu. För när du redan är i botten kommer det ta längre tid att fixa problemet. Och vet du med dig att du har något problem, sök hjälp, om inte för din egen skull så kanske för vänner och familj. Det vi gör påvärkar faktiskt alla i våran omgivning också, som oroar sig.

Godnatt mer er nu, kram



Till slut är du ensam, med din enda "vän" ana, som igentligen är din fiende som försöker ha ihjäl dig



19:43

Har ätit middag för någon timme sedan, vart lite sent. Tog längre tid att laga maten än vad vi trott så det var därför. Men det gör inget för då kan jag ta kvällsmålet senare, vilket är skönare. Har lättare att äta sent än tidigt. Men det har i alla fall gått bra idag, kom hem till e.m mellanmålet och har ätit det och middag hemma än sålänge. Åker tillbaka till avdelningen imorgonkväll och sover där till på onsdag då det är frukosthöjning. Sen är det hem som gäller och tillbaka på söndag och på måndag morgon klockan 10 är det utskrivning! Gissa om jag är glad? Kommer fortsätta med regelbundna samtal,vägningar,prover mm. Men det är ju okej, bara jag får vara hemma, så jag kan börja gå i skolan snart igen. Längtar tillbaka till mina vänner där, som frågar efter mig hela tiden. Men jag är inte på bra humör ikväll, känner mig tjock och äcklig. Men får slå bort dom tankarna och syssla med något annat.
Har ni haft en bra måndag?
kram





hem igen

Nu ska jag åka hem igen snart, sen tillbaka imorgon kväll eftersom att det är frukosthöjning på onsdag, suck! Men sen blir det inte tillbaka något mer förutom på möten och sånt. Så skönt, de sa idag att om de fick bestämma skulle de lägga in mig i flera månader. Gud, tur att det är mamma som bestämmer än så länge. Vart lite rädd, nu vill jag bara hem! Så vi hörs senare, då kommer jag skriva mina blogginlägg från min egna säng. Kram





08:06

Jag var helt slut i huvudet igår så jag orkade inte skriva något eller lägga ut bilder igår kväll, men ska bli bättre med det idag. Har redan varit vaken i snart 1,5 timme och om 20 minuter ungefär är det frukost, längtar inte. Måste det vara gröt med äppelmos? Det är ju fruktansvärt äckligt. Det ska bara vara gröt med kanel på. Jaja, inte många dagar kvar här nu. Jag längtar hem, hem till allt normalt och till mina hundar som jag ska vara ute och gå med varje dag, mysigt! Har ni haft en bra helg? Hoppas det.
Hörs sen, kram


100%


Jag har ätit 100% middag idag alltså en "normal" portion. Det gick väl bra, hade ont i magen efter men inte alls som förut. Tack och lov att det finns medicin för allt nu för tiden. Snart kommer det väl medicin mot anorexi  också. haha, nej jag skojade.
Snart är det kvällsmål, lägger in lite snygga bilder senare ikväll. Vet att det har varit dåligt med det under de senaste inläggen, ledsen för det. Men det kommer snart fler. Kram!


20 minuter


Om 20 minuter bär det iväg till avdelningen igen, är inte sugen. Har varit jätte skönt att bara vara hemma och få sova i sin egen säng. Men det som är bra är väl att man vet att det är exakt 50% man får när det är mat där och här hemma vet man inte det exakt. Jaja, vi hörs senare idag när jag kommit dit, hoppas ni får en härlig söndag, kram


9:52


Så nu är det snart mellis och jag har precis fixat så att ni kan kontakta mig om det är något ni vill fråga eller undrar över, kanske tips på vad ni vill att man ska skriva mer av, mindre av eller om ni har något problem ni behöver hjälp med,(självklart är det inget jag nämner i bloggen om ni inte vill det) kram så länge


godmorgon!

Godmorgon! Jag bler så glad när jag läste en kommentar som kommit under natten, bra jobbat tjejen! Fortsätt kämpa, livet blir bättre. Det är tungt ibland, bra ibland. Men jag tror ärligt att mitt liv kommer se bättre ut om några månader. Tänk om jag fortsatt som jag gjort nu, tex i sommar. Jag hade inte kunnat haft bikini eller baddräkt för jag kan inte ha ens de minsta storlekarna. 34 sitter som ett stort tält på mig och hur lätt är det att hitta 32? och gör jag det så passar inte dem heller. Och jag vill bila i sommar med några vänner, det hade jag aldrig kunnat gjort om man inte kan äta. Hur bra kan det se ut om man alltid säger "nej jag är inte hungrig". Ska jag sitta i bilen och vänta medans de går på resturang? Nej du, nu får det vara nog. Jag vill börja leva igen, för med den här sjukdomen är man mer död än levande. För man orkar inte vara social, i början gör man det. För man går på såkallade "stresshormoner". Så om ni tänker "men jag som är så pigg, jag behöver ingen mat". Jo till en början, kanske t.o.m ett halvår eller mer, som jag. Men det är överlevnadsinstinkten, igentligen är hela kroppen inombords förstörd, alla organ. Hjärtat och hjärnan börjar bli mindre och tillslut orkar hjärtat inte slå och man blir bara dummare och dummare för hjärnan blir mindre.

Men nog med sånt, jag är glad idag, jag är motiverad att göra det här till en så bra dag som jag kan. Jag vill kunna börja gå i skolan igen.
Snart ska jag äta frukost, gröt med kanel på, mjölk och en macka. Äter man frukost får man också bättre förbränning. Det är alltså bättre att äta lite 5-6 ggr per dag en att äta mkt en gång. För då jobbar magen hela tiden och tarmarna förstörs inte. Ha en bra dag så länge och ta något att äta, ni är värda det. Kram



Vacker


22:07

Har inget speciellt att skriva ikväll förutom att jag är nervös inför höjningen imorgon och att jag absolut inte vill åka dit igen. Dom har skrämt mig, jag vill vara hemma. Kunna göra det jag vill i princip. *Suck*. Börja ät medans ni kan, annars blir ni fast här nere i mörkret. Godnatt så hörs vi imorgon, kram

..


Jag är rädd för att åka tillbaka till avdelningen, alla där är mycket smalare än mig. Jag är tjock!


när tar det slut

Man kan börja undra när alla dessa ständiga kramper i magen ska gå över, det har visseligen blivigt bättre sen jag fick min medicin men det är långt ifrån bra. Jag var lycklig innan, varför måste de ändra på det? Jo jag vet innerst inne att jag inte alltid var det. Men jag var i alla fall smalast av alla. Mhh, smalhet <3
Min mage är lite svullen just nu, och just det. Jag har gått upp 1 cm runt midjan. Vad har ni för midjemått? Vad är såkallat "normalt". Någon som vågar berätta vad den har?
Imorgon ska jag tillbaka till avdelningen eftersom att det är höjning av middagen, jag längtar inte kan jag säga. Har ont i bröstet och ångest över det, jag vill inte höja än. Har ont och har det jobbigt så att det räcker. När slutar jag gå upp i vikt? gör man verkligen det? Det är så mycket mat att man borde gå upp i oändlinghet? Eller?
Ja,gud. Det är så mycket frågor som snurrar runt i mitt huvud. Middagen idag blir tortellini med köttfärssås och kvällsmålet skulle varit smootie men jag ska byta till en mjuk macka, det måste vara mindre kalorier? eller? 1 macka, 1 dl juice och 2 torkade små plommon eller 2,5 dl vanliljyoghurt med 2 dl bär och en hård smörgås. Det måste vara mindre, de säger att alla mellanmål ska innehålla samma sak, men jag tror inte på det. Jaja, jag får bara fortsätta kämpa och stå ut.
Hur har eran dag varit? bra hoppas jag. Kram så hörs vi sen efter middagen.



jag har solat idag också, snart är jag brunast också av alla



13:03

Jag har precis ätit lunch, fisk, potatis,sås och grönsaker. Det var gott faktiskt (är det inte första gången jag skriver att något är gott?) Vilken grej!
Jag har kommit på varför jag är så rädd för att gå upp i vikt, för det första jag vill inte att benen på min kropp ska försvinna. Jag älskar ben som sticker ut, av alla sorter. Och sen är jag rädd för att jag aldrig ska sluta gå upp i vikt. Tänk om jag går upp 2 kg i veckan i ett halvår, förstår ni vad jag kommer väga då? Usch, slå bort de tankarna. Orkar inte tänka så nu, för jag har inget annat val än att äta mina måltider ändå om jag inte vill läggas in på låst avdelningen. Vilket innebär, mindre motion, mer mat och inget socialt liv. Fy, inte värt det.

Kram



Känslan av att börja bli galen



frukost hemma

Första gången jag äter frukost hemma på hur länge som helst, var nog också drygt ett år sedan. Men det gick bra, förutom att min pojkvän satt och typ såg ut som att han led igenom hela frukosten. Jaja, mamma åt i alla fall.
Men än så länge har det gått bra hemma, så jag tror att jag kommer klara det här. Det vart i alla fall mindre frukost nu när jag åt hemma och inte på avdelningen. Inte mycket skillnad, men lite i alla fall.
Nu ska jag ut med mina hundar, så vi hörs lite senare,kram!




Ha en trevlig lördag

kvällsmålet klart

Nu har jag ätit det sista målet för idag, jag har klarat av hela dagen hemma. Jag har haft ont i magen men den är inte lika svullen som den brukar vara på kvällen! Något som är bättre i alla fall. Det kanske är koliktabletterna som börjar hjälpa, bra va?
Hur har det gått för er idag? Jag hoppas att det har gått bra.
Nu ska jag och min pojkvän hjälpa min bror med att köra honom iväg till tunnelbanan så att han slipper gå till buss och hålla på att åka runt såhär sent. Han har stöttat mig massor under den här tiden som varit jobbig.
Godnatt tjejer och killar, här kommer lite bilder!









Älskar den första bilden, så snygg


19:34

Hur det gick att fika

Innan jag gick dit var jag super nervös och när jag kom in också. Men jag hade bestämt innan vad jag skulle beställa, som var en kanelbulle, en juice och en grönt te. När jag kom in så stirrade folk, som vanligt. Har de inget hyffs? visst man kan kolla, men att följa någon med blicken är inte okej hela vägen från dörren till kassan. Jaja, är van nu.
Sen när vi väl satt i "båsen", de har gjort i ordning som små bås av soffor så man kan sitta ifred,Det är super mysigt, ja i alla fall när vi väl satt där så kändes det bra. Lixom bulle hemma eller bulle ute? Dessutom var den liten, mycket mindre än de man köper från tex ica. Jag fick inte i mig hela juicen, men jag ser inte det som ett misslyckande. Det var bra gjort att bara vara ute och äta. Som jag inte gjort så länge jag kan minnas, har inte ätit ute heller, inte ens en sallad på över ett år också, om jag inte minns helt fel. Bara druckit kaffe eller te om jag varit med någon kompis, kanske en frukt om jag varit tvungen. Man tror att det ska vara hemskare än vad det egentligen är, så testa det är inte farligt. Blir man inlagd är det oftast fika träning där, men då är det ju bättre att sitta ute och fika? Med sällskap av någon man känner sig trygg med och man tycker om.
Frågan om hur länge jag "snålat" med mat. Jag anser inte mig själv som sjuk, utan plågat min kropp för att bli en vacker "snöflinga" som jag brukar säga. Vilket betyder smalast av alla. Den ouppnårliga personen, som ingen annan skulle lyckas vara. Jag trodde att jag var stark när jag klarade att inte äta på flera dagar och sedan kanske åt ett halvt äpple om dagen. Medans alla andra tryckte i sig mat 6-7 ggr varje dag. Men det var jag inte. Jag var bara dum, jag har fortfarande dumma tankar. Men det är dom som ska bort. Det finns inget annat, varför ska man döda sig själv långsamt? Det är som att bestämma sig för att sluta gå på toa. Det finns saker alla människor måste göra för att överleva, och det är att äta,dricka och allt annat självklart. Hjärnan lurar oss, vi som har anorexia. Det är ett monster som sitter på axeln och bestämer över oss. Varför ska vi låta någon annan bestämma över oss? Ja det är en bra fråga, för den är så stark. Men jag ska kämpa, är ni med mig?

Vi kan kämpa tillsammas, jag tänker på alla er därute som har det lika jobbigt, för de är det verkligen. Ena dagen tänker man "normalt" andra dagen är man inne i de "anorektiska" tankarna. (skriver man det så, jaja) Jag ska slå bort dem, hur jobbigt det än är. Jag vill leva! Det kan ta lång tid och jag kommer kanske falla på vägen, men då ska jag ställa mig upp igen och spotta monstret i ansiktet och säga "lurad, jag tänker fortsätta".
Hehe, ja jag är konstig. Men anorexia är konstigt. Mycket svår att förstå sig på.

Ingen bild nu, får bli mer sen :)
Ha en trevlig fredag kväll, jag har tagit ångesdämpande och ska slå iväg tankarna nu på kropp och mat. Jag vill ha en bra fredagskväll hemma sittande i soffan framför lets dance på tv. kram så länge


16:20


Jag kom precis hem, jag har "fika tränat" på ett cafe nära mig. Det var faktiskt super mysigt. var över ett år sen sist. Härligt att få träffa pojkvännen igen också! Jag är HEMMA!  (kanelbulle,1/2juice och lite te)


näringsdryck

Någon mer än jag som tycker att näringsdrycker smakar skit? Har inte testat det själv än men jag ska göra det snart (inom några dagar) att frysa den fast i en skål då. Så ska det tydligen smaka som glass? Smart vah :)?


                       Från till  

Testa att kanske också ha i lite frysta här, gott ?



hemgång

Vi har fått klartecken från överläkaren att vi får åka hem över helgen. Åker vid halv 11 hem så att vi hinner hem till lunchen. Blodpudding blir det har vi bestämt, äter 50% så då blir det två och en halv bit till lunch och grönskaker till + sylt. Nu har jag lite saker kvar att fixa, hämta medicin och sånt som jag behöver ha med mig hem. Bland annat för kolik,ångestdämpande och lite andra saker. Vi hörs sen igen, hoppas att ni som läser det här får en bra Fredag! Lets dance ikväll också, kollar ni på det? Jag har följt det ända från början och bara missat en gång tror jag. Kram så länge!



Fika träning idag också, kanelbulle+juice ute på cafe med min pojkvän.



väntar

Jag ligger i sängen och väntar på att de ska komma och ta blodtrycket på mig så att jag kan gå in och duscha efter. Vill ju vara fräch när jag ska åka hem och träffa min familj som väntar på mig där hemma. Jag längtar! Jag är inte orolig ens för att klara maten, för det ska jag göra. Jag vill inte tillbaka hit och bli behandlad som ett barn. Fast kommer ju såklart behöva vara här lite fram och tillbaka pga höjningar och för prover m.m.


natti

Hallå på er igen! Nu är jag faktiskt super trött, lite ovanligt, men det tar på krafterna att vara här faktiskt. Men imorgon är det hemgång! För 2 dagar i alla fall. Tänkte bara skriva ett kort inlägg och skriva godnatt, om det är något tips ni behöver, eller har några frågor eller saker ni skulle tycka var intressanta att ta upp här i bloggen kan ni alltid skicka iväg en kommentar. Godnatt så länge  så hörs vi imorgon, kram



Vad är finast? Ärligt,



påväg att lyckas?

Gissa vad? Ingen höjning nu, utan fortsätter som jag gjort hittils, har ju fått kolik så de måste ju ha lite förståelse. Så nu är det så här.
Frukost = 50%
f.m,em och kvälls mellis=100%
Lunch=50%
middag=50%
Sen ska jag få åka hem över helgen också, från fredag till söndag. Igentligen låter de inte någon åka hem så länge första gången eller ens så här fort. Men mamma har sagt att missar jag ett enda mellanmål eller något av de "viktiga" målen så åker vi tillbaka på en gång. Det ska bli skönt, komma hem till mina hundar och till familjen och min pojkvän. Även om det bara är 2 dagar. Jag ska klara det här hemma. För om jag inte gör det så blir det inläggning ännu längre, då kan jag ju lika gärna äta hemma?
De ville att jag skulle läggas in på avdelningen (jag ligger i en "lägenhet" nu) under minst en månad, men det finns inte ens i mitt huvud, inte mammas heller. Aldrig, det skulle bara bli värre. Det vet jag. Jag ska klara det här ändå, och gör jag inte det, då får jag skylla mig själv. Då är det inläggning som gäller. Men de tycker att jag är svårt sjuk, så de ville verkligen ha kvar mig. Så det får mig att vakna till lite i alla fall. Men de kan ju inte bestämma det utan mammas tillåtelse. De måste ge mig en chans först att klara det här. Gör man inte det då kan det bli tvångsintag såklart. Usch,

Idag har varit en helt okej dag, har fått medicin mot magen/koliken. Så det känns lite bättre och inte lika mycket mat. Så jag har klarat av att hantera smärtan. 

Har gjort upp ett matshema också tills att vi kommer hem, lite olika. Kyckling,blodpudding,fisk,pasta och lite sånt som vanliga människor brukar äta. Det känns okej, jag vill inte dö.

Hoppas att ni har haft en bra dag, och ni som haft en ångestfylld dag, kämpa på! Det löser sig. Det är superjobbigt. Men lägg er ner, ta en värmekudde på magen (lindrar ångest, det är bevisat) och försök tänka på saker ni tycker om. Hästar, hundar, dans, rita, skriva ? Vad som helst som får er lugna.

Kram så länge, hörs senare!





läkarens åsikt

Ja vad ska man säga, det känns som att man blir nertryckt. Hur mycket man än kämpar och kämpar så har man ändå inget att säga till om. Jag orkar inte psykiskt att må dåligt så mycket som jag gör, vilket jag också berättade för läkaren. Han säger att det finns inga medicinska själ att öka måltiderna om inte mitt huvud klarar det. Jag måste vilja och det är det viktigaste. Och jag vill! jag ska. Men dom får inte bryta ner mig nu.

Men de kunde ändå inte sänka min lunch idag, men jag åt bara 50% och tackade snällt nej till näringsdrycken, det gick bra. För de ska ha ett möte med överläkaren idag om hur vi ska göra med maten i fortsättningen. Får se vad hon tycker och vad hon svarar på det. Om de säger nej har mamma lovat mig att hon ska se till att det saktas ned och om det så ska vara att vi skriver ut oss själva här ifrån och åker hem och fortsätter där. Hon vill inte se mig lida som jag gjort. Tack vem det nu är som gjorde att jag fick en sån bra mamma, hon är en ängel! Vi har alltid stått varandra väldigt nära och jag älskar henne en massa. Det kan ingen ändra på. Så kanske kommer jag härifrån fortare än jag trodde?

Jag har precis varit ute på en lång promenad i solen, jag tvingade mig efter lunchen att ta mig ut. För om det är något som hjälper så är det promenader, det får igång tarmarna. Nu ska jag kolla runt lite på datan och vila i sängen med värmekudde tills det är mellis igen. Fast jag har tur nu, det är "bara" en macka med mjök. Skönt, istället för som vissa gånger när det är yoghurt,flingor,bär och jouice. Det är tungt de gångerna, det ska bli det ikväll. Men bättre på kvällen än på dagen i alla fall.
*pust* det vart långt idag igen. Har ni haft en bra dag? Hur går det med maten?
Vi hörs lite senare, kram



Former kanske inte är så dumt i alla fall? Såg nämligen massa personer  när jag var ute och gick idag och de hade former (inte för mycket) men jag vart inte äcklad som jag brukade bli. Utan de var faktiskt ganska fint. Kunna använda jeans tex. Inga jeans passar mig nu, kan inte ens ha de minsta storlekarna. Utan får använda leggins (många leggins som inte heller passar) och långa tröjor. Eller mjukiskläder, och hur kul är det att ha jämt? Inte så roligt. Jeans, jag är på väg?

inte ensam?

Jag är inte ensam, min mamma finns här

Det är någonting fel på min mage, det har dom konstaterat. Men dom vet inte vad det är för fel. Ska få träffa en överläkare här på avdelningen men de vet inte när hon har tid. Antagligen idag på eftermiddagen eller imorgon. Men jag klarar inte 100% lunch, och de säger att de inte kan sänka om de inte får hennes medgivande. Men idag så tänker jag inte äta 100% utan 50 % och min mamma är med mig där. Hon ser mig ligga från klockan 12 till klockan 22 på kvällen och lider. Hon klarar inte heller det, jag klarar inte det psykiskt längre. Att bara att ligga i en säng så länge klarar ingen människa. Så vi ska inte öka förens om 3 dagar. Hon ska prata med dom om det idag, för jag håller på att tappa tron och gör jag det så är allt kört. Hon vill inte att det ska hända. Utan tro och hopp om att allt ska gå bra så går ingenting. Det kommer bara att rasa då. Hoppas och tro för mig idag att allt kommer lösa sig?
Jag tänker på er där ute som har det jobbigt och kanske sitter i samma sits som mig! Vi hörs senare, kram



Ge inte upp, det finns hopp



hur man blir fri?

Fick en kommentar som jag vill skriva lite om. Hur blir man fri från sin "vän" ana. Det finns inget "jag ska klara det hemma" eller "verkligen börja äta nu". Jag har gjort så massor med gånger, vad håller det, en måltid? Tankarna är för starka för att man ska klara det själv, det ända sättet är att ta hjälp av personer som verkligen kan vad anorexia gör mot en. Skicka in en anmälan och ni ger er själva massor av fler år i livet. Men jag säger inte att det är lätt, för det är inte det. Det kommer antagligen vara de västa veckorna av erat liv, i sådär 3-4 veckor. Till att man har vant sig med maten och inte får ont i magen och våran "vän" på axeln börjar synas allt mer svagt och kanske till och med försvinner. Men det tar inte bara några veckor, det kan ta lång tid. Men det är inte omöjligt om man vill. Vill ni fortsätta leva länge till? Då vet ni vad ni måste göra, livet är hårt. Men tyvärr är det sanningen. Usch, tänk om det fanns ett lättare sätt?

Jag ska gå upp nu och göra iordning mig på toaletten, så att jag inte väcker mamma. Måste ju som sagt vakna till innan frukost. Juste, jag har bytt från yoghurt till gröt nu på morgonen. Så, önska mig lycka till. Nytt är alltid svårt, jag ska alltid hålla mig till "samma" mat. Ändrar bara någon ingrediens då och då. Men nu ska jag byta! Har märkt att kall mat gör att jag får jätte ont i magen, så får se om det blir något bättre nu.
Vi hörs senare, kram så länge och var starka där ute.





20:58

Jag orkar inte mer, låt mig vara

Det är så jag känner nu, magen gör bara ont och det blir aldrig bättre. Efter lunchen är allt kört, hela dagen. Vart ska jag ta vägen? Jag har ingenting att säga till om längre och jag kan inte göra annat än att gråta. Men vad gör det? Magsmärtorna går inte bort för det och inte ångesten och känslan av fett över hela kroppen heller. Jag behöver någon som räddar mig. Men det finns ingen där ute som kan göra det. Jag har tappat lusten, jag orkar helt enkelt inte mer.



Min dröm, borta?

promenad och lunch

skrev ett helt inlägg som försvann så skriver lite kort nu bara. Har varit ute och gått en timme idag, var riktigt skönt, egentligen är det en gräns på 30 minuter men var och kollade lite i affärer så det tog lite längre tid. Härligt att äntligen få röra lite på sig ute, lite nya intryck och sånt. Inte bara rummet på avdelningen. Lunchen var förjävlig faktiskt. Det var mycket, jätte mycket. Köttfärslimpa,potatis,brunsås,lingonsylt och sallad. Ja som ni förstår ligger jag med magsmärtor nu i sängen med datorn i knät. Hur mår ni idag då? Jag ska ha möte om 15 minuter så ska vila lite innan dess,så vi Hörs lite senare, kram så länge



vacker bild,vacker tjej

07:41

Godmorgon. Jag var trött när jag vaknade imorse men gick upp på en gång en då, så att jag hinner vakna till och fixa mig innan frukost. (sminkar mig inte nått sånt) Igår var det en som hade spytt på våran toalett som "tillhör" vårat rum. Dom får göra det om de vill, men jag är bara rädd att jag ska få skiten på mig av någon som jobbar här. jaja,
Min mage är som en stenklump nu igen, hehe ni kommer bli vana att jag skriver det. Annars har jag inte så mycket mer att skriva nu än att det kommer bli en till tuff dag, senare får jag reda på vissa provsvar så jag skriver efter det. Och min puls går upp för varje dag som går, det är super för då får jag gå längre. Igentligen har de så att man inte får gå ut med ett bmi under 16 men jag skulle inte klara av att bara ligga här dygnet runt så min mamma tycker att det är okej att vi går ut och går lite. Det viktigaste är att pulsen ligger bra.
hörs sen, hoppas ni får en bra dag. Kram



svar på frågor

Undrar var du är inlagd och vad de har för upplägg? läste att du bara skulle vara inlagd i 2 veckor,vilket låter märkligt.

Svar: Jag är inlagd på en mottagning i stockholm (skriver helst inte vilken då jag försöker vara så anonym som möjligt). Det var meningen att det skulle vara som en ny start här och lära sig äta och sedan fortsätta med det hemma när jag klarat alla mål 100 %. Min mamma kommer vara ledig från jobbet och se till att jag äter då. Men nu verkar det som att de inte tycker att 2 veckor är tillräckligt så det kanske blir lite längre, antar att det är pågrund av att jag har så mycket ångest och svårt att klara maten. Men efter behandlingstiden här så ska vi fortsätta träffas 2 dagar i veckan och funkar det inte så åker jag in igen, men då är det ingen tid satt.

När beslutade de att du skulle läggas in? var det en speciell vikt, din puls? gick du någon behandling först?

De beslutade att jag skulle läggas in ungefär en vecka innan jag åkte in då. Men de ville igentligen att jag skulle in några veckor tidigare. Men mamma ville ge det en chans att försöka hemma, men jag fortsatte att inte äta trots min låga puls. Jag gick ner mer i vikt sen jag träffade dem första gången. Innan var behandlingen mer att de träffade mig flera gånger / vecka för att se att schemat funkade och sånt. Varför jag lades in var för att jag är mycket underviktig, bmi 13 när jag kom hit och för att jag varit i svält under en lång tid och min puls var låg. ca 42 tror jag om jag minns rätt. Sen tog de prover som inte visade sig vara allt för bra. Min kropp hade börjat sluta funka, mina knän, rygg och annat. Orkade/orkar ingenting längre.

sen frågan om vart jag är inlagd så finns ju svaret med i fråga 1. Mer frågor än så var det inte, så vi får väl se längre fram om man gör en ny frågerunda om det är aktuellt.

Godnatt, kram

middagen

Gissa vad vi fick till middag? Jag skrev ju innan "hoppas det blir något "lätt" att äta till middag ". Jag skulle inte gjort det, för det vart pizza. Ja ni läser rätt. Min mage, idag, har den vart ballong förut så är den ett jordklot nu, jag överdriver inte. Den är gigantisk, inget toalettbesök och massa mat hela dagen. Jag gråter. Jag vill inte det här, skriver det igen, hur kan man ha så ont? Får alla det som läggs in, eller är det bara jag som har ont i magen och att den svullnar upp.. Just nu känns det så.

Ställ frågor om ni vill i inlägget lite längre ner, nu ska jag gå och dö. Kram





15:17

Gissa om jag har haft en hemsk dag idag? Jag har aldrig i mitt liv haft så ont i magen som jag haft idag, grät mig igenom luchen, och fortsatte så tills för 30 minuter sen. Ingen kan förstå hur ont det gör, vilket ångest det blir. Läkaren har konstaterat nu att jag har kolik, men tror ni man får minska på maten då? nej det är inget snack om saken, de trycker på med mat ändå. Spelar ingen roll hur ont man har. Har också åkt på något slags ryggproblem, vet inte exakt vad men han skriver ut något och de tror att jag har urinvägsinfektion, får svar på det imorgon. Dessutom så var de lite oroliga över ekg som jag gjort så fick göra ett nytt idag och ska få göra hjärtröntgen om någon vecka. De tror inte att det är något men det kan vara något så de måste kolla för att vara på säkra sidan. Jag bryr mig inte, den här smärtan. Jag orkar inte den. Hur lång tid tar det innan den går över. Allt det här är bara för mycket, om jag inte hade så ont i magen nu så skulle jag ligga och gråta, men det gör för ont.

Hoppas att ni där ute som läser har haft en bättre dag en mig, Är det något ni vill fråga så finns det ett inlägg om det lite längre ner. Inga frågor är dumma. Kram sålänge





jahapp?

Som jag skrev innan så tänkte jag fråga om vikten idag vilket jag gjorde. Jag drack aldrig innan jag kom hit och min kropp var då helt uttorkad, även de inre organen. Så min viktuppgång var 2 kg. REDAN?! Får hoppas att det dem sa stämmer att det är vätska det mesta. Organen lixom drar till sig vätskan till alla celler för att de varit så uttorkade. Men något annat som är lite oroande är att efter jag tagit med Ekg för 2 dagar sen så ville de att jag skulle ta hjärtprover. Antagligen är det något som inte riktigt stämmer och jag ska ta ett nytt ekg idag igen. Undra vad det är, ska fråga idag. Förstår ni nu där ute som kanske är i början av eran svält att hjärtat förminskas och orkar inte hålla igång kroppen längre. Det är inte värt det. Tro mig jag vet, för det är tungt att behöva ligga inne. De har också nu sagt att de inte alls vill släppa hem mig nästa vecka utan vill att jag ska stanna ett tag till fast med besök hemma också. Alltså testa att åka hem och äta.
Höjning idag också på lunchen, tungt.. Från 50 till 100 %, hoppas att det är något "lätt" att äta. Skriver mer och uppdaterar om hur ekg var och om det är något som inte stämmer. Även om jag vet att allt är farligt så vill jag fortfarande inte gå upp i vikt och gör allt för att inte gå upp (dock svårt när man är inlaggd) Men jag kämpar i alla fall och det är det viktigaste.

Hoppas ni får en bra dag och ät något för att kroppen inte ska brytas ned. Alla måste äta,tyvärr. Kram



2 inlägg ner kan ni ställa frågor som jag svarar på ikväll, har ni något problem eller frågor ni undrar över, om vad som helst så är det bara att skriva. Inga frågor är dumma, och ni kan vara annonyma.

Morgonpigg

Blev väckt klockan halv 7 idag, lite tidigt enligt mig kanske. Men eftersom att jag inte vill/kan somna om när jag väl vaknat på morgonen (Speciellt inte här) så passade jag på att duscha och lite annat på toaletten. Vi har en egen toalett med stor dusch så det är inte helt fel. Fick väga mig imorse, man får inte reda på vad man väger då utan det får man ta sen med sin handledare. Vet inte om jag vill veta? Men jag är för nyfiken,stressad och rädd över vad det kan vara så jag tror att jag kommer fråga. Min mage är inte en ballong idag utan snarare en stenklump, det är också jobbigt, men hellre det än att den är uppsvälld. Igår när jag var hos läkaren, min behandlare tyckte att jag såg gul ut i ansiktet så skulle dit och kolla det. Men det var nog inget. Så kände han lite på min mage, så hade jag ont på ett ställe. Då kommer frågan "har du tränat något". Jag - Va nej, jag får inte göra det här. Jag har ju ont i ryggen så vi kom tillslut fram till att jag spänner magen fel när jag har ont i ryggen och inte vill anstänga den. Så måste det ju vara? *hosthost*
Det är faktiskt inte lätt att vara här, något fel måste man ju kunna göra någon dag? Jag ska inte göra det igen, får gå ut och gå nu 40 minuter idag tror jag för min puls har verkligen blivigt bättre. oj vad jag skriver på, Ser om det trillar in lite mer frågor idag på inlägget innan det här. Om det är något ni vill veta om mig,mat,min behandling m.m.

Hörs sen, kram sålänge



Morgonruffs

frågor?

Jag vet inte om det är någon som är intresserad av att ställa frågor och sånt redan nu, har ju inte haft bloggen så länge. Men det har kommit lite frågor och sånt från några (några har jag godkänt, andra inte) Men har ni några frågor nu iallafall så kan ni ställa dem så kan jag svara imorgon kväll! Annars fortsätter jag bara som jag gjort hittils, verkar vara uppskattat i alla fall. Blir mer läsare för varje dag. Hoppas att jag kan få någon att må bättre och få er där ute som sitter i samma sits eller liknande att vilja kämpa.Glöm inte, ni är vackra precis som ni är även om det inte alltid känns så, Varje människa är unik, DU är unik. Kram och sovgott sålänge





kvällsmålet

Snart är det kvällsmål och min mage är redan proppad med mat, har klarat maten idag, men min mage skriker nej!

Kör på med lite bilder ikväll istället för massa text, okej?










(gick inte att lägga upp inlägget förut, så vart lite senare)


14:51

Mamma åkte härifrån klockan ett idag för hon skulle iväg och fixa lite saker hemma, bland annat ta med sig nya kläder och lite annat. Det var inte roligt att äta själv med handledaren, det var jätte jobbigt och det är fortfarande jobbigt. Jag vill inte vara här själv, inlåst. Jag har så svårt att andas och min mage är uppsvullen igen och gör jätte ont. aj.... Jag vill inte få en ångestattack nu, inte när jag är helt själv här utan någon som helst trygghet.






Ensam,

11:19

Frukosten och mellanmålet har gått bra idag, fick ont i magen efter men det gick över efter ett litet tag. Sen hade vi möte jag och mina handledare och det bestämdes att jag ska få gå till ett hm här i närheten med en som jobbar här. Det tar 15 minuter dit och 15 minuter hem + att jag ska få handla där. (Trosor och strumpor) Det ska bli skönt att bara få komma ut ett tag är underbart. Tänk att man kan bli glad över något sånt lite, fast för mig nu är det mycket. Jag ska äta nu om 10 minuter så nu ska jag "förbereda" mig. Lite ångest och tungt att andas. Hörs senare, kram

07:35

Jag har nu precis fixat mig lite på toaletten, jag har bett de som jobbar här att alltid väcka mig minst en och en halv timme innan frukosten så att jag hinner vakna till. Skulle aldrig klara att vakna och gå direkt att äta frukost. Jo juste, ballongen är borta på magen, skönt. Längtar inte till frukosten och inte till resten av dagen heller, mellanmålen idag kommer bli svåra. Tips till er som har det som jag på morgonen och vet att ni måste/vill äta frukost.. Ta en "shot" juice direkt när du vaknar så kommer illamåendet gå över inom 30 min.
Hörs senare, kram

ballong varning

Ballong varning, ja det kan man verkligen säga! Min mage är rund som en ballong och jag känner mig riktigt uppsvälld. Kändes som att det var hur mycket kvällsmat som helst, fyfy! Visst är det bland de hemskaste känslorna man kan ha? Att magen bara väller ut. Blås ut luften ur ballongen? (maten)
Tack än en gång för underbara kommentarer, det gör att man vill fortsätta kämpa! Att jag inte är den enda personen med matproblem/Anorexi.
Någon har ställt frågan om mina mått, de har inte tagit mina mått här, brukar de göra det? Jag hade ett bmi på 13 när jag kom hit, nu vet jag inte eftersom att jag inte vet hur mycket jag gått upp i vikt än, om jag har gått upp i vikt. Men lite har jag nog allt gått upp. Usch, vet inte ens om jag vill veta hur mycket. Men om de som dom säger stämmer så går man upp ett halv till ett kilo per vecka. Sen om jag bara ska vara här inne två veckor också. Jo det är så det är tänkt, om allt går bra. Sen måste de ju se att allt går bra hemma. Annars åker jag tillbaka på en gång. (Antar jag)
Ni som sitter hemma nu och läser det här, det är verkligen inte värt att fortsätta svälta sig själv, rädda er medans ni kan. Jag kan knappt gå upp för en trappa och jag är 17 år, mina knän orkar inte det. Sluta inte som jag, få panik av ett halv äpple innan jag kom in hit. Vad ni än tänker så kommer man aldrig att överleva själv genom en svält, tillslut måste man läggas in och då kan det vara försent ibland. Tarmarna kan vara förstörda och kroppen förstörd. Sök hjälp även om ni bara är det minsta oroliga eller prata med någon som står er nära. Jag säger inte att det är lätt och jag kommer säkert skriva många gånger att det suger. För det gör det verkligen. Magsmärtor,ångest, monstret som sitter på axeln och skriker ät inte. Men tillslut när allt är borta, då har all kamp varit värt det tror jag.
Oj, nu vart det långt! Hoppas ni orkade läsa. Nu ska jag sova och vila min mage. Nej juste, måste vara vaken tills de ska ta min puls, nåja vila magen sålänge i alla fall. Godnatt med er!





18:12

Efter eftermiddags mellanmålet var jag ute och gick i det sköna vädret ute, kallt men skönt. I 20 minuter. Det var skönt att bara komma härifrån ett tag, inte vara inlåst. Alla äffärer är ju stängda idag så gick bara runt och kollade i fönstrerna och rökte. Om pulsen är bättre så kanske jag får vara ute lite längre imorgon, det är så skönt att gå. Man känner sig inte så lat då. Även om jag vet att jag inte bestämmer själv nu att jag inte får röra mig så känner jag ändå mig lat. (Förutom det jag försöker röra mig ändå) Jag har gråtit så mycket idag så mina ögon är svullna och röda, äckligt. Svullet = äckligt. Jaja, skriver mer efter kvällsmålet, just nu är jag bara irreterad, jag vill inte vara här längre. Fast jag vet att jag måste, alla där ute, kämpa med mig! Kämpa för frihet?









tappa andan


Slutade andas, fick inte i mig någon luft. Har hänt förut men inte så här kraftigt. Fick världens panik attack, hyperventilera,skaka,ramla ihop, gråta, hypervetilera, det började svartna. När de helt plötsligt tog tag någon och skrek och tog tag i mitt huvud. Fick en tabett, det vart lite bättre. Hörde klockan ringa (mat klockan) Panik igen. Grät mig igenom hela maten, panik efter på toaletten. Kroppen började växa i spegeln, jag är fet! De har gjort mig till världens tjockaste på 5 dagar, hur är det möjligt? Det är det inte, hjärnan/anorexin spelar oss ett spratt. Kan förstå det nu efter, men då. Jag ville bara försvinna. Hemska moster, försvinn. Nu måste jag ut och röka för att lugna mig, vi hörs senare igen. Kram




Fin bild mitt i allt kaos

att stressa upp sig

Först vill jag skriva, tack för stöttande kommentarer! Det hjälper otroligt <3

Jag sprang runt här imorse och kunde inte slappna av, jag stressade, städade, fixade allt så att det blev perfekt i rummet för att inte bara sätta mig och skrika "jag vill inte". Men sen 10 min innan frukosten så säger mamma "det är inte höjning på frukosten idag". VA!? Jag har haft en riktigt jobbig morgon i onödan, se så det kan bli. Det är höjning på förmiddagsmellan mål, från vatten till vanligt mellanmål. Det är såklart också sjukt jobbigt, men inte lika jobbigt som en stor frukost (eller större frukost). Oj, vilken lättnad det vart. Började gråta t.o.m. Men om några minuter nu är det första mellan målet. Jobbigt, men jag ska klara det, ingen näringsdryck för mig (det innehåller bara ännu mer kalorier) Efter mellanmålet ska jag få gå ut och gå, härligt! Det är fint ute idag också. Hörs sen igen, kram




panik


Mitt bröst är fullt med panik, det är 100% frukost idag. Innan har jag fått 50 % Om 30 minuter, träna?


RSS 2.0